Ik woon al 18 jaar in België. Vanaf de eerste dag droom ik ervan een brug te bouwen tussen België en Georgië, mijn land van herkomst en al het moois van daar met u te delen. In België volgde ik de opleiding tot stadsgids van Antwerpen om zo mijn nieuwe thuisland en stad goed te leren kennen.

Dit inspireerde me om een eigen toeristisch bureau op te richten en zo Georgië toegankelijk te maken voor West Europeanen.  Ik merkte al snel dat het bijzondere verhaal van Georgische wijn interesse wekt. Als ik over Georgië praat, luisteren mensen wel, maar ze hangen pas echt aan mijn lippen als ik hen over onze wijn vertel.

Dat heeft me ertoe gebracht om ook Georgische wijn te importeren en het is een feest om te zien dat iedere wijnliefhebber er van geniet. Stap voor stap geven we zo Georgische wijn meer bekendheid.

Ondertussen zijn we goede vrienden geworden met de Georgische wijnbouwers. In hun chateau Mere bieden ze onze toeristen een onvergetelijke verblijf en staan zij garant voor de excellente wijn.  Ik beloof u een bijzondere reis naar een prachtig land, met de lekkerste wijn.

Top
Image Alt

Georgie

Op het kruispunt van Europa en Azië ligt Georgië, een uniek land met een grote diversiteit.

Ook al is het een ‘klein’ land, je vindt er het hooggebergte van de Kaukasus, de mediterrane kust van de Zwarte Zee, rustige omgevingen met             geneeskrachtige thermische baden, nationale parken en door de UNESCO beschermd erfgoed, eeuwenoude geschiedenis, veelkleurige cultuur en tradities,     heerlijke keuken, rijkelijke wijn en uiteraard onze veelgeprezen Georgische gastvrijheid.

 

Welkom in Georgië

Georgië heeft veel te bieden. Het is uw bezoek meer dan waard.

Het is een land van contrasten op het kruispunt van Oost en West. Sinds duizenden jaren bezochten handelaren en reizigers via de historische zijderoute het     land. Vandaag vind je hun invloed terug in de cultuur, de  muziek en de monumenten, waaronder Unesco werelderfgoed.

Van de architectuur van het historisch centrum van de hoofdstad Tbilisi tot de wijngaarden van Kakheti, van de oude torens van Svaneti tot de stranden en     het  nachtleven van Batumi,; er is voor iedereen veel te ontdekken en te genieten.

’s Morgens skiën in de Kaukasus, Europa’s hoogste bergketen en ’s middags relaxen aan de stranden van de Zwarte Zee. Combineer de ene dag de heerlijke  Georgische keuken en wijn bij een traditionele supra of feest. Ontspan de volgende dag in onze natuurlijke sauna’s en warmwaterbaden.

Met hun eigen taal en alfabet, hun grote kunstenaars en ongekende gastvrijheid, zullen de Georgiërs u keer op keer verrassen.

Georgië biedt u een onvergetelijke vakantie!

 Georgië is bezaaid met een groot aantal kerken. Het was één van de eerste landen dat zich in de 4e eeuw officieel bekeerde tot het Christendom.

Eén van de oudste menselijke resten, 1,8 miljoen jaar oud, werd gevonden in de buurt van de hoofdstad Tbilisi.

Georgië was lange tijd een koninkrijk. Door de jaren zijn grenzen en hoofdsteden veranderd, afhankelijk van koningen en bezetters. Van koning David tot koningin Tamar, van de Mongolen, Perzen en Ottomanen tot de Russen. Ieder drukte zijn eigen stempel. Maar uiteindelijk hielden de ware geest en karakter van de Georgiërs stand.

Onze cultuur

Er is een Georgisch spreekwoord dat zegt: ‘De gast is de gift van God’. U zult versteld staan van de warme en pure gastvrijheid, waar u ook komt in Georgië.

Tijdens een traditioneel supra, of feest, zult u niet alleen genieten van de heerlijke lokale gerechten maar ook van de buitengewone wijn, die hier al duizenden  jaren geproduceerd wordt. Tegenwoordig verbouwt men in Georgië meer dan 500 soorten druiven.

Een trip naar Georgië is niet compleet zonder kennis te maken met de beroemde polyfone zang en traditionele dans, door de Unesco uitgeroepen tot ‘een meesterstuk van cultureel erfgoed’.

Het Georgische architecturale erfgoed is buitengewoon rijk: majestueuze kerken en fresco’s en vele historische monumenten.

 

 

You don't have permission to register